Medisinkurs for ulike typer helsearbeidere

1 juni 2021

Har du en jobb der du har som oppgave å håndtere legemidler? Det å ha ansvar for legemidler innebærer et stort ansvar og krav til kunnskap. Det ligger mye trygghet i kunnskap. Når man har ansvar for medikamenthåndtering innebærer dette blant annet at man må ha lært om sammensetning av forskjellige preparater, eventuelle bivirkninger, dosering og ikke minst at man har gode rutiner. 

Vi i Helsekursportalen vet at det å jobbe innen helse- og omsorgssektoren krever en stadig oppfrisking av kunnskap. Vi har satt sammen e-læringskurs som passer for hjelpepleiere, helsefagarbeidere og omsorgsarbeidere. Uansett kunnskapsnivå vil du hos oss finne et medisinkurs som kan benyttes som selvstudium, tilpasset deg som ønsker en faglig oppdatering.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hva er et medisinkurs?

Et medisinkurs vil ta for seg blant annet regelverk, respetsystemet, hva som skjer når legemidlene opptas av kroppen, oppbevaring og holdbarhet – for å nevne noe. Kurset inneholder alltid informasjon tilpasset den som gjennomfører kurset, blant annet sykepleiere, vernepleiere og ufaglærte. Dette er kunnskap som er nødvendig for å sikre forsvarlig håndtering av legemidler og hensiktsmessig medisinbruk. Vi gjør oppmerksom på at et medisinkurs gjennomført på nett alltid bør suppleres med praksisopplæring på arbeidsstedet.

Hvilke medisinkurs tilbyr dere?

Helsekursportalen tilbyr syv forskjellige kurs innen legemiddelhåndtering. Vi har grunnkurs i legemiddelhåndtering og medikamenter tilpasset både sykepleiere og vernepleiere. I tillegg har vi et kurs i grunnleggende legemiddelhåndtering, der det blant annet er mange omsorgsarbeidere som deltar. For de som ønsker oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering har vi tilpassede kurs for sykepleiere og vernepleiere, samt helsefagarbeidere og ufaglærte. Vi har også et LAR-kurs, et fagtemakurs i legemiddelassistert rehabilitering.

Hva er fordelen med medisinkurs som nettlæring?

E-læring har mange fordeler i en travel hverdag. Helsekursportalen har utviklet nettkurs som er meget brukervennlige, som kan gjennomføres når det måtte passe på ethvert sted med tilgang til internett. Våre e-læringskurs er utviklet som en støtte for alle som ønsker en praktisk og enkelt tilgjengelig måte å friske opp eller tilegne seg ny kunnskap. Nettløsningen er utviklet som en støtte for hjelpepleiere, helsefagarbeidere så vel som sykepleiere og vernepleiere. Du mottar kursbevis ved bestått kurs.

Vil medisinkurs godkjennes av arbeidsstedet mitt?

Helsekursportalen har høy faglig standard til innhold, og vil alltid oppdatere og tilpasse innholdet etter den nyeste informasjonen tilgjengelig. Vi anbefaler at du sjekker med din arbeidsgiver hvorvidt kursene Helsekursportalen tilbyr er godkjent av virksomhetsleder på arbeidsplassen. Arbeidsgiver kan ta kontakt med Helskursportalen på [email protected] ved spørsmål eller andre henvendelser.

Relaterte artikler

Diabetes – Symptomer og helsekurs

Helsekursportalen tilbyr e-læringskurs i diabetes, rettet mot helsepersonell for å øke kunnskap og gjenkjenne symptomer. Les mer og meld deg på her.

LES MER

Helsekurs på nett for brukerstyrte personlige assistenter

Helsekursportalen er opptatt av å formidle faglig kunnskap på en enkel, tilgjengelig måte. Vi tilbyr en rekke ulike kurs, blant annet for BPA-assistenter.

LES MER
0

Your Cart