Smittevernkurs: Hvorfor er smittevern så viktig?

25 januar 2021

Det har vel aldri vært mer aktuelt enn i dag med fokus på smittevern og gode rutiner for hygiene. Konsekvensene av å ta lett på smittevern kan være alvorlige, men hvorfor er smittevern så viktig?

Hvorfor smittevern er essensielt

I løpet av en dag er du i kontakt med utallige kontaktpunkter. Det kan være et dørhåndtak, stoppeknappen på bussen, en dør til et fryseskap og ikke minst fysisk kontakt med andre mennesker. Alle disse kontaktpunktene kan overføre virus og bakterier fra en person eller et punkt til et annet. Når du jobber innen helsevesenet, eller i nærkontakt med andre personer i anledning jobb, er det praktisk talt umulig å holde avstand hele tiden. Smittevern er viktig ikke bare for å unngå å bli smittet selv, men også for å unngå å føre eventuell egen smitte over til andre. Det som er en ufarlig bakterie for deg kan være en alvorlig helseutfordring for andre med svekket immunforsvar. 

Smittevern betyr trygghet

Det er mange fordeler med å ta smittevern på alvor. God hygiene og innøvde smittevernrutiner vil kunne bidra til å skape tillit og øke tryggheten mellom deg og pasienten. Uansett om du jobber med barn eller eldre, på institusjon eller i private hjem, er det viktig å ta smittevern på alvor. Dersom arbeidsplassen din benytter smittevernutstyr er det også avgjørende at du vet hvordan dette brukes for å oppnå ønsket effekt. 

Ta smittevernkurs på nettet

Trenger du et oppfriskningskurs i smittevern? Kanskje har du fått nye ansvarsområder eller en ny stilling der smittevern er sentralt. Helsekursportalen tilbyr smittevernkurs som enkelt kan gjennomføres fra din egen stue. Du kan velge å registrere deg på vår nettside og gjennomføre kurset privat, eller du kan forhøre deg med arbeidsgiver om dette er aktuelt for din arbeidsplass. Våre nettkurs er brukervennlige og lettfattelige. Vi gir deg 30 dager på å fullføre kurset og du har flere forsøk på å bestå.

0

Your Cart