Førstehjelp kan redde liv

15 mars 2022

Det finnes mye informasjon der ute. Noe er nyttig. Noe er praktisk. Noe er greit å kunne. Noe kan redde liv. Førstehjelp tilhører sistnevnte, og er av typen kunnskap alle burde inneha. Det finnes ulike måter å føle seg trygg på temaet, som å ta et førstehjelpskurs.

Førstehjelpskurs med fokus på barn

Her hos oss kan du ta kurs som sikrer deg førstehjelpskunnskap for barn. Det spiller ingen rolle om kursdeltakere er foresatte, tante/onkel, besteforeldre, barnehageansatt eller annet, dette er et kurs som alle vil ha stor nytte av. Ikke bare det, men det vil kunne redde liv. Hva vil du lære i løpet av kurset? Du vil erverve deg kunnskap om blant annet barnesykdommer, forgiftninger, fremmedlegeme i hals, stabilt sideleie og hjerte-lungeredning. Det å bygge opp egen observasjonskompetanse og å vite om barns adferd og eventuelt avvik fra «normalen», kan bety mye for barnets liv. Dette er for øvrig et kurs som er utviklet i samarbeid med DittBarnsFørstehjelp. Er du urolig for at du ikke har nok tid til å delta? Her trenger du bare 1 time ledig, og du kan også ta kurset i intervaller. Les mer og meld deg på her.

Generelt HLR-kurs

Dersom du ønsker å erverve deg enda mer kunnskap innen førstehjelp, eller kanskje har behov for et fokus på voksne, tilbyr vi kurs i førstehjelp og hjerte-lungeredning. Kurset passer for de fleste, også ansatte som har ansvar for personer som sitter i rullestol. Sistnevnte sikrer en bedre forutsetning for å agere riktig i tilfeller der akutt sykdom oppstår hos pasienter som av ulike medisinske og fysiske årsaker sitter i rullestol. Hva vil du lære under kurset? Du vil få en grunnleggende innføring i førstehjelp og hjerte-lungeredning. Temaer som gjennomgås er: generell førstehjelp, løfting av pasienter ut av rullestol, hjerte- og lungeredning, bruk av hjertestarter, fremmedlegeme og bevisstløse pasienter. Selve kurset tar ikke mer enn 1 time, men du har 30 dager på deg til å fullføre det. Du kan lese mer her.

Helsekursportalen er en kunnskapsformidler innen en rekke tema, som demens, diabetes, epilepsi, hygiene og legemiddelhåndtering. Kurs som dekker dine behov finner du her i portalen vår.

.

0

Your Cart