Bli trygg i rollen som arbeidsleder

6 mars 2022

Har du nettopp blitt arbeidsleder i en BPA-ordning eller har du kanskje vært det en stund? Føler du at du har behov for mer informasjon og bedre oversikt over hva denne rollen faktisk innebærer? Et grunnkurs i arbeidsledelse kan hjelpe deg med å bli tryggere som arbeidsleder.

Hvem er kurset ment for?

Arbeidslederkurset til Helsekursportalen er ment for den som er arbeidsleder i en BPA-ordning. Som oftest er det vedtaksmottakeren, eller brukeren, selv som er arbeidsleder for egen ordning. Det finnes likevel tilfeller hvor det er nær familie eller venner som tar på seg denne rollen. Det kan for eksempel være dersom brukeren er mindreårig, umyndig eller ikke har mulighet til å ta på seg en slik rolle av andre grunner.

Hvorfor ta et kurs?

Det er mye informasjon og mange prosesser å skulle holde styr på som arbeidsleder. For å ikke bli helt overveldet, vil et kurs sikre en god innføring i det viktigste. Noen av temaene du kan forvente som kursdeltaker er hva BPA er, hvordan velge BPA-assistenter, hvilke rettigheter og plikter som er gjeldende, samt relasjonsbygging. Det er samtidig kommunen eller privat BPA-leverandør sitt ansvar å sikre at arbeidsledere får riktig og tilstrekkelig opplæring, og dette kurset kan være et ledd i denne prosessen. Ta gjerne kontakt med din BPA-tilbyder for å sjekke hva som gjelder for deg og om kurset er noe du kan få dekket. Dersom du ønsker å ta dette kurset på eget initiativ, er det også mulig.

Kom i gang

E-læringskurset er utviklet i samarbeid med Ambia og kan tas alene eller i kombinasjon med Ambias egne klasseromskurs om ønskelig. Du mottar dokumentasjon på hva du har gått igjennom under kurset og alt faginnhold, viktige skjemaer og informasjon er tilgjengelig for deg i 1 år etter endt kurs. Dette kurset skiller seg samtidig fra mange av våre andre kurs, da du i tillegg også vil få muligheten til å komme i kontakt med rådgivere for faglig støtte.

Helsekursportalen har en stor katalog bestående av interessante og potensielt livreddende kurs. Hos oss finner blant annet smittevernkurs, kurs i medikamenthåndtering, førstehjelpskurs og kurs med fokus på spesifikke sykdommer. Utforsk vårt kursutvalg her på nettsiden.

.

0

Your Cart