Med ernæring på agendaen

15 mars 2022

Som helsearbeider er det viktig å ha et bevisst forhold til ernæring. Du må ha kunnskap om næringsstoffer, kosthold, energibalanser og hvordan sette opp ernæringsplaner. Noe du også må ha god kjennskap til er under- og feilernæring.

Hva er underernæring?

Hos Store Norske Leksikon beskrives underernæring som «en tilstand som oppstår når kroppens behov for energi og/eller næringsstoffer over tid ikke tilfredsstilles gjennom inntak av mat og drikke». Dette fører til at kroppens protein- og fettreserver avtar, som igjen får store fysiske konsekvenser. Ikke bare vil det resultere i vekttap og muskelsvinn, men en pasient vil også lide av mangel på nødvendige vitaminer og mineraler.

Hva er feilernæring?

Selv om en pasient får i seg nok mat, er ikke dette synonymt med et sunt kosthold. Dersom matinntaket ikke er variert eller består av tilstrekkelig næringsstoffer, vil dette også få fysiske konsekvenser. Feilernæring er en mulig konsekvens, som oppstår dersom en pasient får for lite eller for mye av nødvendige næringsstoffer, som vitaminer og jern.

Oppdater kunnskapsnivået ditt

Uansett om du har jobbet med pasienter (spesielt eldre) i lang tid eller er nyansatt, er det essensielt å inneha oppdatert ernæringskunnskap. Helsekursportalen tilbyr derfor et ernæringskurs tar for seg viktige læringsmål tilknyttet ernæring og mat i et kostholds- og helseperspektiv. Hvordan identifisere og unngå både underernæring og feilernæring er noe av det du kan forvente å lære mer om.

Gjør det enkelt med et nettkurs

Tar du et nettkurs hos oss, kunne du ikke gjort det enklere for deg selv. Du vil ikke møte noen i person og du sparer mye tid ved å slippe å dra til et kurslokale. Ettersom kurset ikke er live, kan du også ta det når du selv måtte ønske. Ernæringskurset vi tilbyr tar omtrent 3 timer, men du kan starte og pause når du føler for det. Totalt sett har du hele 30 dager på deg til å fullføre, så om ønskelig kan du ta kurset i så korte intervaller som du foretrekker. Meld deg på i dag!

Helsekursportalen er en kunnskapsformidler innen en rekke tema, som demens, diabetes, epilepsi, hygiene og legemiddelhåndtering. Kurs som dekker ulike behov finner du her i portalen vår.

.

0

Your Cart