Ernæringskurs: Bidrar til å hjelpe andre

25 januar 2021

Ernæring og kosthold er en av de mest basale menneskelige behovene. Sunn mat, rask mat, lett mat og tung mat – dette er begreper som brukes om hverandre og som alene sier fint lite om hva man egentlig spiser. For man blir vel hva man spiser? Det kan være vanskelig å vite hvilke matvarer som går best sammen, hvilke man skal begrense inntaket av og hvilke matvarer som må til for å sette sammen et måltid som dekker alle kroppens behov. Ikke minst skal man ha tid, energi og kunnskapen til å forberede dette måltidet.

Hvorfor lære om ernæring?

Helsearbeidere er ofte til stede ved måltider og matlaging. Ernæringskunnskap som bidrar til å hjelpe mennesker med å ta bedre valg kan være avgjørende for å skape gode relasjoner og skape positive resultater. Verdens helseorganisasjon definerer for eksempel de over 65 år som eldre, og dette er en gruppe som også har et lavere energibehov enn yngre grupper. Eldre kan ofte være avhengige av veiledning og råd for å få i seg de matvarene som sikrer energibalanse, og det er flere hensyn som skal tas når man skal sette sammen kosthold for eldre, både med tanke på energiinntak samt behovet for mineraler og vitaminer. 

Ikke vent med kursingen

Trenger du opplæring, eller kanskje en praktisk oppfrisker når det kommer til ernæring og kosthold? Helseportalen tilbyr et nettbasert ernæringskurs rettet mot helsearbeidere, men også andre som har interesse for ernæring kan delta. Kurset er for deg som ønsker å lære mer om temaet, eller som har behov for å bygge på eksisterende kunnskap. 

Det er enkelt å få tilgang til det nettbaserte ernæringskurset vårt. Registrer deg på helsekursportalen.no, eller ta kontakt med din arbeidsgiver for å se om dette kurset er aktuelt for deg. Du har hele 30 dager på å fullføre, og kurset kan gjennomføres hjemme i din egen stue akkurat når på døgnet det passer deg. Du står fritt til å logge deg inn og ut av nettsiden så ofte du har behov for og ved bestått kurs vil du motta kursbevis.

0

Your Cart