Hygiene på kjøkkenet – renslighet på jobb

1 november 2021

Mange som arbeider innen helsevesenet jobber med håndtering av mat. Det kan for eksempel være et kjøkken tilknyttet en institusjon eller hjelp med håndtering av matlaging og oppbevaring av mat i hjemmet til en bruker.

Hygiene er mer enn sterile overflater og håndsprit, det er også bevissthet om og oppmerksomhet rundt hygiene når det kommer til håndtering av mat og drikke. En sak er hvilke forhåndsregler man selv tar, men det kan også være mye nytte og verdi i inngående kunnskap om smittevern når man skal være et godt forbilde for den man kommer i kontakt med på jobben – både med tanke på andre kollegaer og brukere av den tjenesten du jobber for.

Hygiene på kjøkkenet

Det er ingen hemmelighet at dårlig hygiene på kjøkkenet kan føre til sykdom, men det kan også være med på å spre bakterier og virus.

Er man selv syk, er det ikke hensiktsmessig å forberede mat til andre dersom man kan smitte andre via maten.

Det er for eksempel flere bakterier fra mat som kan føre til diare og oppkast. Håndvask er et viktig utgangspunkt, men grunnleggende kunnskap om blant annet smitte og overføring av sykdom, personlig hygiene og håndhygiene, så vel som håndtering av mat og drikke, er viktig kunnskap i mange arbeidsforhold innen helsevesenet.

Helsekursportalen gjør det enkelt

Med våre nettbaserte e-læringskurs får du tilgang på oppdatert faglig informasjon fra din egen stue. Ja, eller kjøkken om du heller vil sitte der. Vi i Helsekursportalen forstår at jobbdagene kan bli travle, og at det til tider kan være en kamp å få gjennomført de oppgavene man planlegger i løpet av arbeidsuken. Nettopp derfor har vi utviklet smittevernkurs som kan utføres fra akkurat der det passer deg, det eneste du trenger er internett og en enhet å fullføre kurset fra slik som nettbrett eller PC. Smittevernkurset tar for seg smittevern med hensyn til mat og drikke, i tillegg til en rekke andre temaer. Du har hele 30 dager til å fullføre kurset, og logger inn så mange ganger du trenger.

0

Your Cart