Medisinkurs for assistenter – et tilbud som passer de fleste assistentroller

30 juni 2021

For deg som jobber som assistent, enten det gjelder hjemmehjelp, brukerstyrte tjenester, støttekontakt eller annet – har du nok opplevd flere ganger at det er mange situasjoner og problemstillinger der du gjerne skulle hatt mer kunnskap for å kunne handle raskt. En som jobber som assistent kan blant annet ha ansvar for å dele ut medisiner, håndtere multidose og dosett samt forventes å ha oversikt over legemidler og sykdommer som er relevant for den gruppen mennesker det jobbes med.

Helsekursportalen tilbyr medisinkurs for assistenter

For mange innebærer det å ha ansvar for andre sine medisiner og generelle velvære å også ha et behov for mer kunnskap og dermed trygghet i jobben sin. Et medisinkurs for assistenter kan inkludere for eksempel kurs i grunnleggende legemiddelhåndtering, kurs om diabetes, epilepsi eller et førstehjelpskurs.

Helsekursportalen har et stort utvalg i e-læringskurs som kan gjennomføres enkelt fra ditt hjem, kontor eller andre praktisk og ønskelige steder. Det kan dermed benyttes som selvstudium. E- læringen gjør kursene tilgjengelige for alle og du er velkommen til å se igjennom vårt utvalg her på nettsiden.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvem kan gjennomføre medisinkurs for assistenter?

Helsekursportalen er åpen for alle, private som offentlige virksomheter, såvel som privatpersoner som ønsker mer kunnskap om forskjellige helserelaterte tema. Det kan være greit å sjekke med arbeidsgiver om kursene dekkes, da det ofte kan inngå i arbeidsstedets rutiner å tilby kurs med jevne mellomrom for å sørge for at deres ansatte har den rette opplæringen. Medisinkurs for assistenter kan dekke en rekke temaer, slik som diabetes, epilepsi, førstehjelp, demens og legemiddelhåndtering. Ta kontakt med oss dersom du har noen spørsmål om kursene vi tilbyr.

Tilbyr Helsekursportalen kurs om legemidler og sykdommer?

Helsekursportalen tilbyr flere kurs for deg som skal håndtere legemidler. Har du en stilling i hjemmetjenesten og skal dele ut medisiner til en bruker, kan du havne i situasjoner der du kan være usikker på medisinsammensetning og virkning. Uansett om du håndterer ferdiglagde multidose og dosett, eller setter medisiner fra multidose sammen, vil det være en stor fordel å ha grunnleggende kunnskap om for eksempel hvordan medisiner virker sammen og hvilke bivirkninger medisinene kan gi. Helsekursportalen tilbyr kurs i grunnleggende legemiddelhåndtering og oppfriskningskurs for deg som ønsker en faglig oppdatering. Kurset bygger på relevant lovverk og basiskunnskap om legemidler og sykdommer. Videre har vi flere kurs som peiler seg inn på konkrete temaer, slik som epilepsi, diabetes og demens for å nevne noen.

Hvordan gjennomføres en e-læringskurs?

Alle Helseportalens kurs kan gjennomføres fra ethvert sted med tilgang på internett, ettersom de kan utføres fra PC, laptop, nettbrett og smarttelefoner. Du får 30 dager på å gjennomføre kurset, som betyr at du kan logge inn og ut så mange ganger du har behov for. Kurset lagrer naturligvis fremgangen din, men du kan også gå tilbake for å friske opp spesifikke områder eller for å lese grundigere igjennom stoffet. Du finner mer informasjon om hver kurs ved å klikke deg inn på hvert enkelt kurs. Der finner du også informasjon om kursets lengde, pris og kursinnhold.

Relaterte artikler

Grunnleggende medisinkurs, med mulighet for påbygging

Helsekursportalen har medisinkurs, både grunnleggende og mer spesialiserte, som enkelt utføres som e-læringskurs. Tilpasset alle nivåer.

LES MER

Medisinkurs – kunnskap når det gjelder

Helsekursportalen har utviklet brukervennlige nettkurs innen en rekke temaer for helse- og omsorgssektoren. Enkelt å gjennomføre fra eget hjem.

LES MER

Assistentrollen: En variert jobbhverdag

Helsekursportalen tilbyr medisinkurs for assistenter, uansett tidligere erfaring og kunnskap. Gjennomfør innen 30 dager fra din egen stue.

LES MER
0

Your Cart